top of page

17 feb, 16 + 23 maart, 06, 13, 20, 27 april

|

Gebouw Q, lokaal Q001, Campus Drie Eiken

EMSA voorbereidingstraject toelatingsexamen 2023-2024

EMSA organiseert samen met de faculteit GGW en FBD een voorbereidende cursus voor het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts. Het bestaat uit een online pakket, een oefenbundel en 7 workshops, die op de campus zullen doorgaan. Je hoeft GEEN lid van EMSA te zijn, wacht op de bevestigingsmail.

Registraties zijn gesloten. Inschrijvingen voor volgend academiejaar gaan 1 november 2024 open.
Andere evenementen bekijken
EMSA voorbereidingstraject toelatingsexamen 2023-2024
EMSA voorbereidingstraject toelatingsexamen 2023-2024

Tijd en locatie

17 feb, 16 + 23 maart, 06, 13, 20, 27 april

Gebouw Q, lokaal Q001, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Antwerpen, België

Over het evenement

!!Je hoeft GEEN lid van EMSA te zijn om te kunnen deelnemen aan deze voorbereidingscursus. Wacht op de bevestigingsmail (na inschrijving) met de inloggegevens en de link naar de juiste website waarop je moet inloggen!!

Inhoud cursus

· Online pakket

Dit online pakket is opgebouwd uit kennisclips, waarin de leerstof per onderwerp toegelicht wordt. Je dient deze kennisclips te bekijken ter voorbereiding van de Workshops. We bieden ook een online oefenexamen aan waar je je kennis kan uittesten.

· Workshops

De workshops zullen op campus Drie Eiken doorgaan (als de dan geldende maatregelen dat toelaten). Er zijn 7 workshops in totaal.

· Oefenbundel

Bereid je voor op het toelatingsexamen arts/tandarts en dierenarts met onze vernieuwde cursus!

EMSA organiseert in samenwerking met de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en de faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen van de universiteit Antwerpen een vernieuwde voorbereidende cursus voor het toelatingsexamen arts, tandarts en dierenarts. Deze cursus bestaat uit een online pakket en 7 Workshops. Dit is nog niet alles. Bij deze cursus bieden we je ook nog een gratis oefenbundel aan vol met oefeningen van het toelatingsexamen van vorige jaren. 

Wat moet je kennen en kunnen voor het toelatingsexamen?

Het leerstofoverzicht voor het toelatingsexamen (arts-tandarts) vertelt je wat je moet kennen. Het is belangrijk om de leerstof van de wetenschapsvakken wiskunde, chemie, fysica en biologie uit het secundair onderwijs opnieuw bij te spijkeren of zelfs opnieuw in te studeren, zeker als je in het middelbaar maar een beperkt pakket wetenschappen kreeg. Maak je ook vertrouwd met medische en wetenschappelijke teksten, zoals die uit het Tijdschrift voor Geneeskunde.

Inhoud cursus

- Online pakket

Dit online pakket is opgebouwd uit kennisclips, waarin de leerstof per onderwerp toegelicht wordt. Je dient deze kennisclips te bekijken ter voorbereiding van de Workshops.

- Workshops

De workshops zullen doorgaan op campus Drie Eiken (als de dan geldende maatregelen dat toelaten). Er zijn 7 Workshops die zullen doorgaan op 7 zaterdagen in de periode februari-april. 

Volgend schema geeft een overzicht van de workshops en de data.

- 17 februari: fysica 1 (9-12u)

- 16 maart: biologie (9-16u)

- 23 maart: chemie (9-16u)

- 6 april: fysica 2 (9-16u)

- 13 april: wiskunde (9-16u)

- 20 april: chemie (voormiddag) + CLEAR (namiddag)

- 27 april: VAARDIG (9-12u)

Tijdens deze lessen zullen de docenten de moeilijke punten van de theorie nog eens bondig uitleggen, oefeningen gezamenlijk oplossen, waarbij de nadruk ligt op de oplossingstechnieken en jullie vragen beantwoorden.

In de workshop CLEAR oefen je vaardigheden die je als arts nodig hebt om goed te communiceren met patiënten. In de workshop VAARDIG oefen je technieken om vragen bij medische teksten te beantwoorden.

Uren: voormiddag van 09:00 tot 12:00, namiddag van 13:00 tot 16:00

- Proefexamen: Er zal een proefexamen worden aangeboden vanaf eind april. Dit kan je dan zelf downloaden en maken op een moment dat je uitkomt. Er wordt ook een verbetersleutel voorzien.

Oefeningenbundel

Verder bieden we een gratis oefenbundel aan vol met oefeningen om het toelatingsexamen in te oefenen.

Interesse in deze cursus?

Het totale pakket kost slechts 40 euro. 

Disclaimer: de workshops gaan door tenzij we gebonden zijn aan beslissing van hogerhand (bv. coronamaatregelen opgelegd door de overheid). In dat geval zal er een online alternatief voorzien worden voor de fysieke workshop. Aangezien het voorbereidingspakket ook bestaat uit een online leerplatform, kunnen wij in dat geval geen terugbetalingen doen als de deelnemers al toegang hebben gekregen tot het platform.

Let op: tijdens de kerstvakantie worden inschrijvingen niet direct verwerkt. Hierdoor kan het langer duren voor je toegang hebt tot het online materiaal. 

Nog vragen: kijk op de F.A.Q.

Voor vragen of problemen, gelieve contact op te nemen met workshops@emsa.be.

Tickets

  • Totaalpakket: alles inbegrepen

    Inhoud van dit pakket: Online pakket + 7 Workshops op de campus (Wiskunde, Fysica, Biologie, Chemie, VAARDIG+CLEAR en Proefexamen) + Gratis oefeningenbundel

    € 40,00
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page