top of page
Heart for Life

Info

Hart- en vaatziekten staan op nummer 1 als belangrijkste doodsoorzaak in België en andere industrielanden. In ons eigen landje spreken we over zeker 25% van de overlijdens die kunnen worden toegeschreven aan cardiovasculaire sterfte, dat zijn 1 op de 4 Belgen.

 

Al meerdere jaren organiseert EMSA Antwerpen het project 'Heart For Life'. Dit is een sensibiliseringsactie waarbij er aandacht wordt gevraagd voor het risico op hart- en vaatlijden bij de bevolking.

 

Heart For Life - Wijnegem

Ieder jaar in november gaan wij een dag met een groep studenten naar het Wijnegem Shopping Center, waar we al enkele jaren mee samenwerken, en spreken we geïnteresseerde passanten aan. Bij hen doen we een bloeddrukmeting en overlopen we  de officiële vragenlijst van de huisartsenorganisatie Domus Medica. Met de bekomen informatie wordt een risicoprofiel opgesteld op een hart- en vaatziekte. Daarnaast doen we die dag ook aan preventie; we promoten een gezonde levensstijl en laten ons bijstaan door brochures en flyers van de Cardiologische Liga.

 

Heart For Life - Gezondheidskiosk Borgerhout

Eens per maand gaat een kleine groep studenten naar de Gezondheidskiosk in Borgerhout. Ook hier doen we aan preventie. In samenwerking met diëtisten, bewegingscoaches, community health workers en psychologische begeleiders brengen we risicofactoren voor hart- en vaatziekten onder de aandacht bij de lokale populatie, helpen we hen een gezonde levensstijl op te bouwen en brengen we hen in contact met de gezondheidszorg die voor hun beschikbaar is.

bottom of page