top of page
Project SOS 

Info

Bij Project SOS trekken we enkele namiddagen naar verschillende middelbare scholen om er het taboe op het vlak van voorbehoedsmiddelen, seks en relaties bij jongeren te doorbreken.

 

Na een korte kennismaking, beginnen we met de anticonceptie. We overlopen de verschillende mogelijkheden, luisteren eerst naar wat de studenten er al over weten en vullen nadien aan of verbeteren indien nodig.

 

Vervolgens hebben we het over de types bescherming, welke partner het moet inbrengen of innemen, alsook de kostprijs. Terwijl laten we een oefenpenis rondgaan om elke leerling eens te laten oefenen bij het aandoen van een condoom. Vervolgens maken we gebruik van ons 'topics-rad' om tal van onderwerpen rond seksualiteit en relaties te bespreken, zoals sexting, #MeToo, eerste keer en body image. Hierbij zijn er verschillende interactieve lesvormen die gaan van een groepsgesprek tot in kleine groepjes een stappenplan opstellen.

 

We eindigen de namiddag met een vragenuurtje. Omdat verschillende leerlingen prangende vragen hebben maar ze niet altijd in groep durven stellen, laten we hen deze anoniem noteren op een briefje en zo kunnen we die klassikaal overlopen. Vaak kunnen andere leerlingen al input over de vragen geven, of hun mening over een bepaalde vraag formuleren en vullen wij weer aan indien nodig.

 

Met Project SOS kom je direct in contact met jongeren en kan je ermee in discussie gaan. De onderwerpen die ter sprake komen, worden vaak minder uitgebreid behandeld in het lessenpakket van de scholen zelf en wordt dan ook erg waardevol bevonden!

 

In 3 puntjes

  • Namiddag les geven

  • Seksualiteit open bespreken

  • Tools aanleren

bottom of page