Project SOS 

Info

Bij Project SOS trekken we enkele namiddagen naar verschillende middelbare scholen om er het taboe op het vlak van voorbehoedsmiddelen, seks en relaties bij jongeren te doorbreken.

 

Na een korte kennismaking, beginnen we met de anticonceptie. We overlopen de verschillende mogelijkheden en luisteren altijd eerst naar wat de studenten er al over weten en vullen nadien aan of verbeteren indien nodig.

We hebben het dan onderandere over het type bescherming, welke partner het moet inbrengen of innemen, alsook de kostprijs. Terwijl laten we een oefenpenis rondgaan om elke leerling eens te laten oefenen bij het aandoen van een condoom. Vervolgens maken we gebruik van ons zogenaamde 'topics-rad' om tal van onderwerpen rond seksualiteit en relaties te bespreken, zoals sexting, #MeToo, eerste keer en body image. Hierbij zijn er verschillende interactieve lesvormen die gaan van een groepsgesprek tot in kleine groepjes een stappenplan opstellen.

 

We eindigen de namiddag met een vragenuurtje. Omdat verschillende leerlingen prangende vragen hebben, maar ze niet altijd in groep durven stellen laten we hen deze anoniem noteren op een briefje en zo kunnen we die klasikaal overlopen. Vaak kunnen andere leerlingen hier zelf ook op antwoorden, of hun mening over een bepaalde vraag formuleren en vullen wij weer aan indien nodig.

 

De reden dat je zeker moet deelnemen aan dit project, is dat je rechtstreeks in contact komt met jongeren en er mee in discussie kunt gaan. Wat er in de lessen wordt aangehaald, wordt door hen vaak als waardevol ervaren. En ook voor de lesgevers is er veel dankbaarheid en eens het ijs wat is gebroken is de sfeer ook zeer aangenaam.

+32 456 104 611 (Voor vragen omtrent de workshops toelatingsexamen, zie contact)   

Universiteitsplein 1, Secretariaat Geneeskunde, gebouw S, 1ste verdieping, 2610 Wilrijk België
ondernemingsnummer 0476.208.632 (niet BTW-plichtig)

BE92 9795 4625 7323

https://www.trooper.be/emsa

©2020 by EMSA Antwerpen.