Stigma Challenge

Info

De Stigma Challenge is een van de nieuwere projecten van EMSA Antwerpen. Met dit concept proberen we doorheen het jaar stigmata te doorbreken en taboe-onderwerpen bespreekbaar te maken binnen EMSA Antwerpen, binnen de universiteit Antwerpen en ver daarbuiten. Want helaas zijn er veel onderwerpen, die vandaag voor velen heel normaal zijn, nog steeds niet bespreekbaar bij het grotere publiek. Daarom dat wij met onze werkgroep ons steentje daartoe proberen bij te dragen.

 

Eén van de stigmata die we voor academiejaar 2020-2021 hebben uitgekozen is: “Coming-out”. Naar aanleiding van de Coming-outdag die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, willen we ook met de Stigma Challenge aandacht besteden aan de moeilijkheden, barrières en twijfels die zich afspelen bij het “uit de kast komen”.

Later dit semester staat op 1 december Wereldaidsdag gepland. Helaas gaat deze dag voor velen ongemerkt voorbij. Hierdoor is de Standing Committee on Reproductive Health and AIDS (SCORA) begonnen met de organisatie van de Stigma Challenge. Het doel van deze actie is om het taboe en stigma omtrent HIV en AIDS te doorbreken. Het stigma dat patiënten met HIV dagelijks meedragen is deels het gevolg van onwetendheid, maar vooral van gebrek aan accurate informatie in onze gemeenschap. Ons doel is om hier verandering in te brengen.


In het tweede semester komt onder andere een quizavond aan bod en zullen we iets organiseren op 17 mei rond de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

+32 456 104 611 (Voor vragen omtrent de workshops toelatingsexamen, zie contact)   

Universiteitsplein 1, Secretariaat Geneeskunde, gebouw S, 1ste verdieping, 2610 Wilrijk België
ondernemingsnummer 0476.208.632 (niet BTW-plichtig)

BE92 9795 4625 7323

https://www.trooper.be/emsa

©2020 by EMSA Antwerpen.