Teddy Bear Hospital

Info

Teddy Bear Hospital is een project voor kinderen tussen de 4-7 jaar met als doel hen spelenderwijs kennis te laten maken met wat er zich in het ziekenhuis afspeelt.

 

Ze komen dan met hun ‘zieke’ knuffel naar het ziekenhuis en worden begeleid door ervaren ‘teddyberendokter’s. Deze teddyberendokters zijn studenten geneeskunde die een hele dag met hun kleuters welbepaalde stations doorlopen.

 

De kleuters gaan eerst naar de huisarts en leggen daar uit wat er met hun zieke knuffel aan de hand is. Daarna gaan ze samen met hun huisarts naar de Rx om een foto te nemen en naar de gipskamer en het operatiekwartier. Afsluiten doen we met een bezoek aan de apotheker, waar de knuffels nog de nodige pilletjes (lees snoepjes) krijgen.  Ze hoeven dus zelf geen behandeling te ondergaan en hebben zelf in de hand wat er gebeurt.

 

Met dit project willen we dus de kinderen vertrouwd maken met het ziekenhuismilieu en zo de angst die er heerst voor dokters en voor het ziekenhuis op een speelse manier wegwerken. Tevens is het een toffe manier voor de studenten om ervaring op te doen in het omgaan met kinderen.

+32 456 104 611 (Voor vragen omtrent de workshops toelatingsexamen, zie contact)   

Universiteitsplein 1, Secretariaat Geneeskunde, gebouw S, 1ste verdieping, 2610 Wilrijk België
ondernemingsnummer 0476.208.632 (niet BTW-plichtig)

BE48 7370 5325 1427

https://www.trooper.be/emsa

©2020 by EMSA Antwerpen.