top of page
Teddy Bear Hospital

Info

Teddy Bear Hospital is een project voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud en heeft als doel hen spelenderwijs kennis te laten maken met wat er zich in een ziekenhuis zoal afspeelt. We ontvangen kindjes die met hun zieke knuffel naar het ziekenhuis komen. Samen met de ‘teddyberendokters’, dat zijn wij als studenten,  zullen ze hun knuffel weer helemaal beter maken.

 

Tijdens het ziekenhuisavontuur gaan de kleuters langs een huisarts die hen uitlegt wat er mis is met hun zieke knuffel. Er wordt natuurlijk een RX-foto gemaakt van onze zieke beer en ja hoor, hij moet ook in het gips. Dat mogen de kleuters zelf aanleggen in de gipskamer. Ook een kleine operatie zal worden uitgevoerd. Afsluiten doen we met een bezoekje aan de apotheker, waar de knuffels de nodige pilletjes (lees snoepjes) krijgen. 

 

Met dit project proberen we kinderen kennis te laten maken met het ziekenhuismilieu zonder dat ze zelf enige behandeling ondergaan. We geven hen de rol van arts, samen met ons, zodat ze op een speelse manier leren wat een dokter in een ziekenhuis doet en alle angst achterwege gelaten kan worden. Daarnaast is het voor de studenten ook een toffe manier om ervaring op te doen in het omgaan met kinderen.

bottom of page