top of page

OVER EMSA ANTWERPEN

EMSA Antwerpen vzw – European Medical Students’ Association Antwerpen -  is een vereniging vol gemotiveerde leden verspreid over de verschillende bachelor- en masterjaren geneeskunde en (bio)medische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

 

Samen proberen we de (para)medische kennis en het maatschappelijk inzicht van studenten, toekomstige artsen en de bevolking te verbreden. Dat doel trachten we te bereiken door het organiseren van talrijke activiteiten, zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau. Zo organiseren we al jaren projecten zoals Teddy Bear Hospital, Heart for life, AMSC (Antwerp Medical Students’ Congress), workshops voor het toelatingsexamen arts/tandarts, symposia, een benefiet project … Ook internationaal proberen we contacten te leggen en kansen te creëren door middel van buitenlandse stages, een Twinning project & internationale bijeenkomsten tussen medische studenten onderling.

 

Al deze activiteiten organiseren we naast onze eigenlijke studies en dat kunnen we uiteraard niet alleen. EMSA Antwerpen is een FMO (Faculty Member Organisation) van EMSA-Europe, een van de negen LC’s (Local Committee) van BeMSA (Belgian Medical Students’ Association), en zo ook verbonden met IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations). Op deze manier hebben onze leden de kans om deel te nemen aan nationale en internationale activiteiten en bijeenkomsten en kunnen wij ook aan buitenlandse studenten de opportuniteit bieden om naar Antwerpen te komen.

Al onze projecten streven elk minstens één van de verschillende doelen van EMSA Antwerpen na. Enkele van deze doelen zijn:

·        Geneeskunde en basis medische kennis onder de mensen verspreiden (door o.a. seksuele voorlichting           en EHBO op scholen te onderwijzen)

·        Extra aanvulling bieden aan onze opleiding (door o.a. organisatie van symposia)

·        Internationale kansen creëren voor onze studenten (door o.a. de professional en research exchanges)

·        …

 

EMSA Antwerpen en al haar projecten gaan en staan volledig op haar actieve leden die zich naast hun studies vrijwillig inzetten om de verschillende projecten in goede banen te leiden. Ieder lid heeft de vrijheid om zijn/haar unieke talenten te gebruiken voor de projecten die hij/zij kiest. Onderling samenwerken is dus enorm belangrijk. Daarom dragen wij waarden als respect, solidariteit, verantwoordelijkheid, gelijkheid en vrijheid hoog in het vaandel.

 

Bezoek zeker deze pagina voor meer informatie over al onze verschillende projecten. 

image00003_edited.jpg

EMSA Antwerpen in het kort

bottom of page