top of page

Data 19/2; 26/2; 5/3; 19/3; 2/4; 23/4

|

Campus Drie Eiken en online

EMSA voorbereidingstraject toelatingsexamen 2021-2022

EMSA organiseert in samenwerking met de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen een voorbereidende cursus voor het toelatingsexamen geneeskunde. Deze cursus bestaat uit een online pakket, een oefenbundel en 6 Workshops, die op de campus zullen doorgaan.

Registratie opent 1 oktober 2021
Andere evenementen bekijken
EMSA voorbereidingstraject toelatingsexamen 2021-2022
EMSA voorbereidingstraject toelatingsexamen 2021-2022

Tijd en locatie

Data 19/2; 26/2; 5/3; 19/3; 2/4; 23/4

Campus Drie Eiken en online, Universiteitsplein 1, 2610 Antwerpen, België

Over het evenement

!Door uitzonderlijke omstandigheden zal de workshop wiskunde van 2 april online doorgaan. 

Inhoud cursus

· Online pakket

Dit online pakket is opgebouwd uit kennisclips, waarin de leerstof per onderwerp toegelicht wordt. Je dient deze kennisclips te bekijken ter voorbereiding van de Workshops. We bieden ook een online oefenexamen aan waar je je kennis kan uittesten.

· Workshops

De workshops zullen op campus Drie Eiken doorgaan (als de dan geldende maatregelen dat toelaten + CovidSafe verplicht). Er zijn 6 Workshops in totaal.

· Oefenbundel

Bereid je voor op het Toelatingsexamen Geneeskunde met onze vernieuwde cursus!

EMSA organiseert in samenwerking met de faculteit geneeskunde van de universiteit Antwerpen een vernieuwde voorbereidende cursus voor het toelatingsexamen geneeskunde. Deze cursus bestaat uit een online pakket en 6 Workshops, die ook online zullen doorgaan via ons platform. Dit is nog niet alles. Bij deze cursus bieden we je ook nog een gratis oefenbundel aan vol met oefeningen van het toelatingsexamen van vorige jaren. 

Wat moet je kennen en kunnen voor het toelatingsexamen?

Het leerstofoverzicht voor het toelatingsexamen vertelt je wat je moet kennen. Het is belangrijk om de leerstof van de wetenschapsvakken wiskunde, chemie, fysica en biologie uit het secundair onderwijs opnieuw bij te spijkeren of zelfs opnieuw in te studeren, zeker als je in het middelbaar maar een beperkt pakket wetenschappen kreeg. Maak je ook vertrouwd met medische teksten, zoals die uit het Tijdschrift voor Geneeskunde.

Inhoud cursus

- Online pakket

Dit online pakket is opgebouwd uit kennisclips, waarin de leerstof per onderwerp toegelicht wordt. Je dient deze kennisclips te bekijken ter voorbereiding van de Workshops.

- Workshops

De workshops zullen doorgaan op campus Drie Eiken (als de dan geldende maatregelen dat toelaten). Er zijn 6 Workshops die zullen doorgaan op 6 zaterdagen in de periode februari-april. De workshop Chemie op 23 april zal uitzonderlijk doorgaan op campus Groenenborger. 

 • 19 februari: CLEAR voormiddag
 • 26 februari: Fysica 1 voormidag, Vaardig namiddag
 • 5 maart: Fysica 2
 • 19 maart: Biologie
 • 2 april: Wiskunde
 • 23 april: Chemie 

Tijdens deze lessen zullen de docenten de moeilijke punten van de theorie nog eens bondig uitleggen, oefeningen gezamenlijk oplossen, waarbij de nadruk ligt op de oplossingstechnieken en jullie vragen beantwoorden.

In de workshop CLEAR oefen je vaardigheden die je als arts nodig hebt om goed te communiceren met patiënten. In de workshop VAARDIG oefen je technieken om vragen bij medische teksten te beantwoorden.

Uren: voormiddag van 09:00 tot 12:00, namiddag van 13:00 tot 16:00

- Proefexamen: Er zal een proefexamen worden aangeboden vanaf 30 april. Dit kan je dan zelf downloaden en maken op een moment dat je uitkomt. Er wordt ook een verbetersleutel voorzien.

Oefeningenbundel

Verder bieden we een gratis oefenbundel aan vol met oefeningen om het toelatingsexamen in te oefenen.

Interesse in deze cursus?

 Het totale pakket kost slechts 40 euro. 

Nog vragen kijk op de F.A.Q.

Tickets

 • Totaalpakket: alles inbegrepen

  Inhoud van dit pakket: Online pakket + 6 Workshops op de campus (Wiskunde, Fysica, Biologie, Chemie, VAARDIG+CLEAR en Proefexamen) + Gratis oefeningenbundel

  € 40,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page