vr 26 mrt. | De locatie wordt later bepaald

Inzamelactie Sant'Egidio

Samen met Sant'Egidio organiseren we een inzamelactie en preventiedag voor Antwerpse daklozen en kansarmen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!
De registratie opent binnenkort!
Inzamelactie Sant'Egidio

Tijd en locatie

26 mrt. 09:45 – 27 mrt. 18:30
De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

De inzamelactie is t.v.v. Sant'Egidio, een organisatie met meer dan 80.000 leden in meer dan 70 landen! In België zijn er onder meer initiatieven voor kinderen, jongeren en ouderen in de periferie van de stad, voor daklozen, nieuwkomers, vluchtelingen, mensen met een beperking. Neem zeker een kijkje op hun website: https://www.santegidio.be/

Wij hebben gekozen om samen met hen een preventiedag voor kansarmen te organiseren. Op deze preventiedag zouden we graag wat uitleg geven over tandhygiëne, voethygiëne en gezonde voeding. Dit willen we niet alleen uitleggen, maar ook tonen en de nodige spullen achteraf met hen meegeven. Daarom zamelen we nu deze spullen al in! Concreet zijn we op zoek naar: tandpasta, tandenborstels, flosdraad, mondwater, body lotion stevige sokken (liefst sportsokken, met een dikke zool en geen witte kleur) en enkele ingrediënten. 

Het concept van de inzamelactie is simpel: 26 en 27 maart zetten we ons op enkele locaties om deze spullen in te zamelen. De locaties zijn: 

- Wilrijk Bist: hier mogen we ons voor de Carrefour zetten, zodat we aan de winkelende mensen kunnen vragen om één van de spullen op ons lijstje mee te nemen. 

- Sant'Egidio Kammenstraat: hier zetten we ons voor Sant'Egidio zelf (bij mooi weer) en/of in één van hun lokaaltjes (bij minder weer). Hier is het de bedoeling dat mensen de spullen gewoon naar ons toe komen brengen.

Elke dag is ingedeeld in 3 shifts van 3 uur: 9u45-12u45, 12u30-15u30 en 15u15-18u15. Per shift zouden we graag 2-3 mensen per locatie zetten, zo kan je tijdens het inzamelen ook nog gezellig babbelen. 

Heb jij dus nog 3 uurtjes tijd die dagen en zou je ons graag helpen? Schrijf je dan nu in! 

Kan je niet maar wil je ons ook graag helpen, dan mag jij natuurlijk ook zelf spullen komen doneren of reclame maken om dit te doen!