top of page

di 22 nov

|

campus Drie Eiken O6

Ik leef voort: van spoedopname tot orgaandonatie

Ook dit jaar organiseert EMSA Antwerpen, een vereniging van Geneeskunde en Biomedische studenten aan de Universiteit Antwerpen, een symposium rond een medisch thema. Dit jaar zal het gaan van spoedopname tot orgaandonatie en hoe dit gesprek te voeren met je naasten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Ik leef voort: van spoedopname tot orgaandonatie
Ik leef voort: van spoedopname tot orgaandonatie

Tijd en locatie

22 nov 2022, 18:30

campus Drie Eiken O6, Fort VI-straat 226-262, 2610 Antwerpen, België

Over het evenement

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert EMSA Antwerpen, een vereniging van Geneeskunde en Biomedische studenten aan de Universiteit Antwerpen, een symposium rond een medisch thema. 

Dit jaar vindt het symposium plaats op 22 november. De deuren openen om 18u30 en het symposium begint om 19u00. Het onderwerp van deze avond is “Ik leef voort: van spoedopname tot orgaandonatie”. 

De eerste spreker is dr. Philip Verdonck die ons komt vertellen over de urgente opvang van verkeersongevallen.

De tweede spreker is prof. dr. Philippe Jorens. Hij komt ons vertellen hoe de vaststelling van een overlijden wordt gemaakt en wanneer in het hele proces er wordt overgegaan tot orgaandonatie.

Onze slotspreekster is Rein Boets. Mevrouw Boets is haar 21-jarige dochter verloren in een auto-ongeval. Zij komt vertellen hoe zij dit verlies heeft doorgemaakt en hoe het haar proces heeft vergemakkelijkt door met haar dochter al van op jonge leeftijd over orgaandonatie te praten.

Het symposium wordt afgesloten met een receptie en is compleet gratis.

Deelnemen aan het symposium zorgt ook dat je een aanwezigheidsattest krijgt.

Deel dit evenement

bottom of page