top of page

wo 21 sep

|

Lissabon

EMSA reis Lissabon

Het is eindelijk tijd om het leukste evenement van het jaar aan te kondigen, waar we al allemaal zo lang naar uitkijken: de EMSA reis! Dit jaar trekken we naar de Portugeese zon, in Lissabon!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
EMSA reis Lissabon
EMSA reis Lissabon

Tijd en locatie

21 sep 2022, 00:00 – 25 sep 2022, 23:59

Lissabon, Lissabon, Portugal

Over het evenement

Bom dia!

Het is eindelijk tijd om het leukste evenement van het jaar aan te kondigen, waar we al allemaal zo lang naar uitkijken: de EMSA reis! Dit jaar trekken we naar de Portugese zon, in Lissabon! In Lissabon, wat een klein beetje weg heeft van San Francisco en Rio, trekken we de verschillende bekende wijken van de stad in. Verplaatsen doen we ons met de trams van Belgische makelij om ondertussen te kwijlen op Belem’s lekkerste gebakje: de pastei de belem. Er zijn maar 6 levende zielen die het originele recept hiervan kennen, zonder een geschreven versie hiervan te bewaren. Deze mensen mogen daarom nooit tegelijk reizen, hopelijk zijn dat dus geen 6 EMSA leden!

Ben je nog niet overtuigd? Dan komen hier nog enkele weetjes om je zeker mee te krijgen! Als je meer weetjes wil horen moet je je natuurlijk gewoon inschrijven ;)

- Lissabon is de 2de oudste stad van heel Europa! 

- De Vasco da Gama brug is met zijn 17 km de langste brug van heel Europa! Het grootste diner ter wereld (met maar liefst 15.000 mensen, ocharme de kok) heeft plaatsgevonden op deze brug!

- En dat is niet het enige wereldrecord! De Santa Engracia-kerk is de kerk met de langste tijd tussen start en oplevering (maar liefst 285 jaar, dat is nog net iets langer dan dat de gemiddelde werken in een straat in Vlaanderen erover doen). Dit waren 285 jaar vol vervloekingen en dode architecten. 

- En nee hoor, dit waren nog niet de enige wereldrecords. De voetbalclub SL Benfica heeft de grootste supportersschare ter wereld, namelijk 14 miljoen. Er zijn ook maar liefst 214 geregistreerde voetbalclubs in Lissabon! Alle voetbalfans hebben dus ook al geen reden meer om niet te komen!

- En voor de kunstliefhebbers is er ook wat: artiesten hebben over de hele stad vervallen muren vrolijker gemaakt met hun grafitti!

- Nu dacht je waarschijnlijk dat we waren gestopt met onze Guinness weetjes, maar niets is minder waar. Zowel de oudste (1732) als kleinste (minder dan 4 vierkante meter!) boekenwinkel staat geregistreerd in Lissabon. De boekenliefhebbers zijn dus beter ook van de partij. 

- En voor de gokkers onder ons (hopelijk niet al te veel ;) ): het grootste casino van Europa staat ook al in Lissabon!

- En om te eindigen: onder de straten van Lissabon schuilt een heuse, 2000 jaar oude Romeinse stad, de Galerias Romanas. Echt. Met gangenstelsels, bruggen en kamers. 

Praktische info:

Wanneer? Woensdag 21/09 - zondag 25/09

Deadline? 25/03 23u59

Wat kost dat? Wij houden de vlucht en het verblijf samen onder de 200 euro. Dit bedrag is te storten tegen 25/03 23u59. Als we deze 200 euro niet volledig opmaken, krijg je de overschot terug gestort op je rekening. Je stort dit bedrag op BE48 7370 5325 1427 met als mededeling NAAM + EMSA REIS.

Heb je nog vragen? Twijfel dan niet om ons een berichtje te sturen.

Groetjes,

Jullie PR intern

Deel dit evenement

bottom of page